2011. február 3., csütörtök

Az utolsó hónap,


Az utolsó hónap,
és megkezdődött a vissza számlálás. Pontosan huszonnyolc (28) nap múlva, 12h20kor indul a gépem Ferihegyről, és ha az Isten is úgy akarja, „Luton airport”-ig meg se áll.

Nagyobb térképre váltás
Persze, sok tenni valóm van még addig.
- Fogorvos: Van egy rossz fogam, amit már rég el kellett volna intézni, és úgy volt, hogy húzás lesz, de ma voltam Kuz’n-nél, akiről tudtam, hogy remek fogorvos, és, hogy szép a rendelője, de eddig ilyen kapcsolatba még nem kerültünk, meg Veszprémben is éltek. Egy szó, mint száz. A rendelője gyönyörű, és „remek hírrel” távoztam. A fogam akár maradhat is, és első ránézésre, egy tömés is elég lesz, de lehet, hogy gyökérkezelés + tömés lesz a vége. Hát reméljük, csak tömés, és gyökér maradhatok kezelés nélkül.
Az ideiglenes weblap:  http://dentsi.hu/ , ha jó fogorvos kell ne habozz!!! :)
- USA: Úgy volt, hogy a nyarat az Amerikai Egybesült Álmokban töltöm, de változott a terv, több okból is, de a lényeg, hogy Egyesült Királyság lett belőle. Az USA S-e K-vá alakult, és elhagytam egy A-t. Ez van, ilyen az élet. Bánom-e? Csöppet se, sőt. Azaz, azt bánom, hogy a cég, amellyel mentem volna, kifizetett velem egy jelentő összeget. Részben jogosnak tartom, részben nem, de nem balhézok, mert úgy akarok kimenni, hogy nem marad utánam semmilyen adóság. Ezt el kell intéznem. Ma egész jó volt a $ árfolyam, lehet meg is veszem gyorsan, nehogy felmenjen, mert $-ban kell fizetnem, amit kérnek.
- Függőségek: A kávéval sikerült leszámolnom. Hihetetlen mennyiségben fogyasztottam, de erről könnyű volt leszokni. A cigi neccesebb, de nem lehetetlen. Napközben egész jól sikerül megállni, hogy rágyújtsak, és már csak az esti pár száltól kéne megszabadulni. Ahhoz képest, hogy eddig mennyit dohányoztam, nem rossz eredmény ez se….eddig, de messze nem elegendő. Hülye tapaszokat nem akarok viselni, ezért marad a jól bevált szenvedős módszer.
- Font: Nos, azt is meg kéne szép lassan venni. Az utolsó itthon töltött hónapom, nem lesz éppenséggel a leg fényűzőbb, de inkább kinn legyen tartalék, mert az bármikor jól jöhet egy olyan országban, ahol szinte senkit se ismerek. Persze, más Ausztráliába meg Kanadába megy, ami sokkal – sokkal messzebb van, de kezdésként nekem bőven elég Anglia. :)
- Meghatalmazás: Azt hittem, hogy egy bonyolult procedúra szükségeltetik, az elintézéséhez, pedig csak egy levelet, pontosabban nyomtatványt, kell írnom, és aláírnom. Kész is. :)
- Szállás: Erről már írtam. Az első kint töltött időszakban Balázséknál lakhatok, ami nem kis segítség, meg kint mégis csak barátságosabb albérletet keresni, mint kétezer kilométeres távolságból.
- Elérhetőség: Kell majd venni kint telefont, mert a cégek nem hívnak külföldi számot. Sokat kérdezgettem, hogy mit és hol érdemes választani, és melyik cég milyen. Van egy Lyca nevű, amely olyannak tűnik, mint egy sima telefon kártya, csak ők sim kártyát adnak, és remek áron lehet telefonálgatni.
http://www.lycamobile.co.uk/index.aspx?lang=EN
 Ez szimpatikus, bár megpróbálok mindenkit rávenni itthon a skype használatára, és akkor ingyen lehet majd velük beszélgetni, így akkor veszek kinn egy telefont, valamelyik szolgáltatónál. Az elmúlt időszakban a márkahűségem nem volt az igazi, de a sok-sok készülékből, amelyet használtam, kettő van, amelyet megkedveltem. A SE és az Apple. Szerintem egy Apple-re ruházok be, mert jóval barátságosabban meg/beszerezhető, mint itthon.
http://www.carphonewarehouse.com/mobiles/iPhone-finder  
- Bankszámla: Eddig azt mondták, hogy szüntessem meg az itthoni számlám, de most azt mondták fölösleges. Ha van albérletem, akkor már tudok kinn csináltatni angol számlát, amihez majd kérjek az itthoni bankomtól egy folyószámla kimutatást, tehát ezt meg kell még csinálnom. Ja és merem remélni, hogy az egyetem elküldi az utolsó főszerkesztői fizetésem. :@ :)
- Skype: Aki fontos, és aki úgy érzi, hogy szeretne velem kommunikálni, legyen olyan kedves feltenni a Szkájpot, mert remek a hang és hang + videós beszélgetés rajta, ellentétben, az űberfos MSNnel.
- Utazás: Most érzem, hogy szerencsés ember vagyok. Sok jó embert nevezhetek barátomnak vagy haveromnak, akik nem keveset segítenek nekem. Budapesti reptérre is egy ős cimborám, a NagyI visz fel, akinek nagyon hálás vagyok. Londonban már más a helyzet. Egy heti bérlet 32Ł, amely jó a metróra(korlátozásokkal), buszra, vonatra … De egy hónapra 128$ nem kevés pénz.

Nos, egy hónap múlva, már egy másik országba hajtom le a fejem. Fura érzés, de már nagyon várom. Kíváncsi vagyok, milyen lesz kinn, az itthon maradottakkal, hogy változik a kapcsolat, ki kopik le, s ki marad meg …stb.  
Biztos kihagytam egy csomó mindent, de pontosan egy hónap múlva irány Anglia :)