2011. április 5., kedd

Brájton

Vasárnap, döntöttem, és le is foglaltam a vonatjegyem Brigthon-ba, amely mindösszesen £9.25 volt, amely a hülyének is megéri, hát még nekem. A vonat Victoria Station 15ös peronjáról indult, és 51 perc alatt ért le a „kis” tengerparti városba. Már a vonatból kilépve megérintett a friss tengeri szellő, sós íze, és tudtam, ínyemre való lesz ez a kisváros. Az állomásról kilépvén, meglátva a helyet, már bele is szerettem és eldöntöttem: IDE KÖLTÖZÖM :)

„Brighton

Koordináták: é. sz. 50° 50′ 34″, ny. h. 0° 7′ 52″
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Brighton


Közigazgatási adatok
Ország Egyesült Királyság

Országrész Anglia

Régió Délkelet-Anglia
Népességi adatok
Teljes népesség ismeretlen +/-

Időzóna
GMT (UTC+0)

Elhelyezkedése


Brighton
Pozíció Nagy-Britannia térképén
é. sz. 50° 50′ 34″, ny. h. 0° 7′ 52″

Brighton város Sussex déli partján, Anglia egyik legnagyobb és leghíresebb tengerparti üdülőhelye, egy nagyobb agglomeráció része. Élénk élete kontrasztban áll a közeli Hove visszafogottságával és finomabb karakterével. A két város 1997-ben összefogott és létrehozták a közös Brighton & Hove önkormányzatot, amely 2000-ben city státuszt kapott a királynőtől a millenniumi ünnepségek keretében, elnyerve a címet más nagyvárosok elől, amelyek szintén versengtek érte. Brighton & Hove lakosainak száma: 253 500.
Brightonból származik a The Kooks nevű angol indie rock zenekar.

Irány AU

Nos, ez a bejegyzés, egy blog bemutatásával fog foglalkozni. Kertész István cimborám és kedves felesége költözött Ausztráliába, hogy ott próbáljon szerencsét. Sok blogot olvastam már, de ez a „napló” kenterbe veri mindent. Szó szerint, egy kalandregény izgalmát nyújtja a kedves olvasónak, remek fogalmazással. Amikor olvasom, mindig úgy érzem, mintha én is részes lennék a leírtakkal. Aki szeretne utazni, vagy a költözködésen agyal, vagy csak kíváncsi rá, annak ajánlom a figyelmébe, mert igen megkapó, és izgalmas. Aki konkrétan AUba készül, annak meg kötelező darab, mert itt megtudhatja az összes fontos tudnivalót, hogy készüljön fel, mire figyeljen és sorolhatnám … :)

http://iranyau.blogspot.com/