2014. szeptember 27., szombat

Brian Tracy - Út a sikerhez "Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz." (Henry Ford)

A hét lelki törvény
Ebben a cikkben a hét lelki törvényt fogom bemutatni Brain Tracy Phoenix szemináriuma alapján. Alapja az önismeret, melynek kezdete annak a ténynek az elfogadása, hogy te egy kivételes lény vagy. Másik legfontosabb dolog az önismereten belül, hogy elfogadjuk magunkat hibáinkkal együtt, elfogadjunk magunkat olyannak amilyenek vagyunk. Az első dolog, amivel kezdenünk kell a legfontosabb elem, a siker lélektana. Ennek az alapja, hogy én, te és minden ember egy lelki lény, egyetlen dolog, ami megkülönböztet minket, az értelem. Az értelmünk tesz minket különlegessé. Elmondható azonban hogy a mai cikk témája, a lelki törvények állandóan fent állnak. Következőkben be is mutatom ezeket a törvényeket:
  1. Irányítás, kontroll:Első pontunk lényege a következő: olyan mértékben érezzük jól magunkat, amennyire tudjuk, hogy az életünk a saját irányításunk alatt van. Fel kell tennünk a kérdést, életünk melyik szférája a legjobb? E kérés megválaszolása után rájövünk, hogy az, amelyiket legnagyobb mértékben irányítani tudjuk.
    Ezt a pontot is két részre lehet osztani:

        A, belső kontroll : e pont alapelve, mégpedig az hogy életünket mi irányítjuk

        B, külső kontroll : rajtunk kívülálló dolgok irányítanak

    Elmondható hogy azok az emberek, akik erős belső kontrollal rendelkeznek, sokkal sikeresebbek, önállóbbak és boldogabbak.Fontos még elmondani, hogy a belső irányítás a gondolatainkkal kezdődik, melyek meghatározzák érzéseinket, gondolatank, cselekvéseinket is.A siker kulcsa pedig nem más, mint az hogy érezzük mi kormányozzuk életünket az által hogy uraljunk gondolatainkat


  1. VéletlenE pontot meglátva sokan gondolhatjuk, hogy tudjuk mi ez, de ez a pont más szemszögből világítja meg a „problémát”. Alapelve, ha rosszul tervezünk bukást tervezünk, mely kudarchoz vezet. Tehát elmondható hogy ez a pont igen is rajtunk múlik, ha pozitívan tervezünk, élünk akkor ez hatással lesz az életünkre is és boldogabb, jobb életünk lesz.
  2. Ok-okozatEz a pont kimondja, hogy az életben minden okozatnak megvan az oka, minden okkal történik. A siker sem véletlen és a kudarc sem. Sokan ezt a pontot a világegyetem alaptörvényének tarják. E pont végén elmondható, hogy a gondolataink az okok körülményeink okozatok, ha ezt elfogadjuk és e szerint élünk, életünk sikeresebb, boldogabb lesz. E pontot egy ide tartózó közmondással zárnám.

                                          „Ki mint vet, úgy arat”
  3. A hit törvényeE törvény kimondja, hogy bármi, amiben hiszünk, mégpedig érzéssel, valósággá válik.Alapelve ennek a pontnak az, hogy ha nem látjuk meg  a siker lehetőségét, ha nem hiszünk benne, nem is fogjuk eléri. Elmondható hogy minden embernek vannak önkorlátozó meggyőződései, azonban ezek valójában nem léteznek, csupán a tudatunkban van jelen. Első lépés azzal kezdődik, hogy megkérdőjelezzük korlátainkat, és legyőzzük őket.
  4. ElvárásElsőként ezt a pontot egy meghökkentő igazsággal kezdenem, amit várunk az meg is szerezzük. Elmondható ezen felül, hogy elvárásaink hatással vannak más emberekre is. Bármit is várunk el, ha bízunk benne, akkor biztosítva van siker. Sikeresebb embereinknek egy alapelve van, hiszik, hogy jó fog velük történni és ez viszi őket előre. Ha bizakodással várunk, biztosítva van a siker.

        A, Elvárások első csoportja ami a legnagyobb hatással van ránk: szüleink: Egy furcsának tűnő ténnyel kezdeném, felnőttként is öntudatlanul is a szüleink elvárásai szerint élünk.

        B, Főnökünk elvárásai: Elmondható hogy azok azoknak az embereknek, akiknek a főnökeiknek nagy követelményük van, azoknál nagy lesz az teljesítmény is. Azoknak, kiknek nincs nagy követelményük, náluk egy negatív beállitottság figyelhető meg és ez által nem lesz magas elvárás, és így a siker is jóval kevésbé elérhető.

        C, Saját elvárás másokkal szemben: Jelentős hatással vannak ránk azok a személyek kiket szeretünk, tisztelünk. Alapszabály hogy másoktól mindig jót várj. Ez a siker elengedhetetlen „kelléke”

        D, Önmagunk: Legfontosabb elem ezen a ponton, hogy pozitív elvárásokat építsünk fel magukkal szemben, mindig várjuk a legjobbat. Erre van egy csodálatos gyakorlat is: Mondjuk el este, hogy csodálatos dolog fog velem történni holnap, majd ezt ismételjük meg reggel, este, és amikor csak van időnk. Ez a gyakorlat hihetetlenül egyszerű és hasznos is. A nap végére fel sem tudjuk majd eleveníteni majd mennyi pozitív dolog történt velünk.
  5. VonzásElsőként elmondható hogy minden ember egy élő mágnes, amely magához vonzza azokat az embereket, akik összhangba vannak uralkodó gondolatikkal. Sokan ezt a pontot az emberi lét legfontosabb törvényének tarják. Fontos még arra figyelnünk, hogy mindig arra gondoljunk, amire akarunk és vágyunk.
  6. Megfelelés törvényeAzt állítja, hogy amilyen belül vagy, olyan vagy kívül. Elmondható hogy külső világunk egy tükör, amely tükrözi, ami belső világunkban történik. Egy nagyon fontos dolgot be kell tartanunk, ha változtatni akarunk külső világunkon. Először belső világunkon kell változtatni és ez meghozza majd a külső változást is. Az emberek nagy része abba a nagy hibába esik, hogy a külső világot próbálják megváltoztatni, mikor belső világuk zűrös.
Összegzésként elmondható hogy ezeket a pontokat betartva életünkbe egy markáns változás fog beállni, sokkal boldogabbak kiegyensúlyozottabbak, sikeresebbek leszünk. Itt a végén két záró gondolatot szeretnék még veled megosztani. Az első gondolat a következő: változtasd meg gondolataidat és megváltoztatod életedet. A következő gondolatot a cikk legvégén osztom meg veled. Remélem tetszett a cikk, sok sikert kívánok, és fejlődést!


„Azzá leszel amire gondolsz”

A teljesítmény lélektana
briantracypic.gif
Ebben a cikkben a teljesítmény lélektanáról lesz szó. Elgondolkoztál már azon, hogy más ember miért él jobb életet? Miért sikeresebb? Miért egészségesebb? Elsősorban elmondható hogy annyi információ áll rendelkezésünkre ezzel kapcsolatban, mint eddig még soha, elmondható hogy a siker minden egyes ember életében magától értetődő, gyorsán és könnyedén elérhető, ha két dolgot figyelembe veszünk:
  • olyan döntéseket kell hoznunk mely eddigi döntéseinket felülmúlja, túlszárnyalja
  • tanuljuk meg hogyan


Következőkben megmutatom a hogyant. Alapvetően elmondható, hogy ha meg szeretnénk tudni siker titkát, félre kell tenni az eddigi előítéleteinket. Elsőként tisztázzuk, hogy mit jelent maga a siker: minden emberben jelen van a sikerösztön mely belső késztetés a sikerre, ösztönöz, hogy többet, és többet és többet tegyünk, érjünk el. Kérdés, miért csak kevés ember ér el sikereket? Nézzük meg mi mindenből áll össze a sikerösztön. Elmondható hogy alapvetően 7 alkotóelemből áll.
  1. Siker kiindulópontja: lelki nyugalomA siker első és elengedhetetlen alkotóeleme a lelki nyugalom, a békés kiegyensúlyozott élet a szabadság érzése mely minden félelemtől és egyéb negatív visszahatásoktól mentes.
  2. Egészség, energiaA második alkotóelem az egészség és energia. Kezdjük is az egészséggel. Minden embernek szüksége van az egészségre, és a betegségmentes életre. Másik része az energia, elmondható hogy az energiának nagy része van az életünkben: ez adja az életerőt. Bebizonyították, hogy aki az első pontban elmondottak szerint lelkileg kiegyensúlyozottan él, az kevésbe betegszik meg, egészségesebb élete lesz.
  3. Érzelmi kapcsolatAlapja a hosszú távú kapcsolatok, átadni magunkat más embernek. Tudni, milyen szeretni és szeretve lenni. Alapvetően az ember vágyik a szeretetre. Bizonyított tény, hogy aki érzelmileg stabil, az az egészségében is meglátszik és kevésbé lesz beteg. És hogy hogyan is lehet megítélni a kapcsolatot? Egy egészen egyszerű módszerrel. Tegyünk fel magunknak egy kérdést: mennyit nevetünk a párunkkal? Bizonyított tény, hogy amelyik pár többet nevet, az boldogabb és jobb kapcsolatban él, és ez így van fordítva is.
  4. Anyagi függetlenségAz emberek nagy százalékát foglalkoztatja ez a kérdés. Alapvetően azt kell látnunk, hogy az emberi élethez szükségünk, van pénzre, és ezt nem lehet kikerülni. El kell jutnunk viszont arra a szintre, hogy elménket más dolgokra fordítsuk. De hogy mit is jelent az anyagi függetlenség? Csupán annyit hogy elegendő pénzzel rendelkezünk ahhoz, hogy ne kelljen emiatt aggódnunk.
  5. Méltó célok és ideálokHa kimondjuk, hogy ideálok legtöbben elsőre az értékekre gondolnak, tudjuk, hogy az értékek az ember belsejében vannak, ezek határozzák meg mindazt, ami velünk történik, értelmet adnak életünknek, és célt. Tudnunk kell miért élünk. Tudnunk kell miért kelünk fel reggel. Végül elmondható egy elszomorító tény is az emberek 80%-nak nincs értékük, nincs irányuk. Mi ebben segítünk, hogy legyen!
  6. Önismeret, önmegértésLegtöbben úgy érezzük, tisztában vagyunk ezzel a ponttal, vagy mégsem? Alapvetően az önismeret azt jelenti, hogy ismerjük önmagunkat, mit és miért teszünk, van önbecsülésünk, elfogadjuk magunkat olyannak amilyenek vagyunk - talán ez az utolsó gondolat a legfontosabb, elfogadni magunkat olyannak amilyenek vagyunk - ez lehet életünk alapja is.
  7. Önmegvalósítás
    Ez pusztán az az érzés, hogy bármivé válhatsz, amire képes vagy, amiért küzdeni tudsz, és akarsz. Ennek a kiteljesedése sok energiát is hoz létre. Végül ismét egy elszomorító tény hogy a mai emberek nagy része nagyon kevés dolgot ér el.
Összegezve:
Siker kulcsa elsősorban az M=megértés, másodsorban az E=erőfeszítés.

M x E = eredmény

Végül meg szeretném köszönni, hogy elolvastad a cikket, remélem tudtam segíteni a fejlődésben. E sorok után egy idézettel zárnám a cikket és sok sikert kívánok a következőkben!

„Amiben az emberi elme hinni tud azt meg is tudja valósítani”
                                                                  Napoleon Hill



Tudatalatti erőforrások


Kisebb szünet után ismét jelentkezem Brian Tracy Főnix Szemináriumának következő szekciójával. Mai nap a tudatalatti erőforrásainkról lesz szó. Lehetőségeink teljes körű kiaknázása érdekében fontos megértük mi a különbség a tudat és a tudatalatti között. A tudatalattit gyakran szokás létünk erőforrásának is nevezni, azonban mi is e kettőnek a kapcsolata? Elmondható hogy a tudatnak és a tudatalattinknak különböző feladatuk van, mégis tökéletesen együttműködnek. Hogy megértsük, fontos elmondani, hogy a tudatunk énünk 10%-ért felel, míg tudatalattink ily módon énünk 90%-ért felel.
Tudatos én: Tudat: Specifikus feladatai vannak, objektívan szemléli a világot, ha úgy tetszik racionális, „földhözragadt”. Fontos megemlítenünk, hogy a tudatnak négy fő funkcióját különböztethetjük meg:
a,  Beérkező információ azonosítása: Mint ahogy már nevéből is adódik gondolatainkat, külső eseményeket, információkat azonosít.
b, Összehasonlítás: Gyors pillantást vetünk tudatalattinkra és ellenőrizzük korábbi tapasztalatainkat, történt e már velünk hasonló szituáció, ezután következik a visszajelzés. Itt elmondható, hogy a tudatalattink tudatunknál 30000-szer gyorsabb, így ha pusztán tudatunkra lennénk utalva rengeteg időbe telne az információ elemzése.
c,  Elemzés: Elemzi, értékeli a megtörtént helyzetet, szituációt.
d,  Döntés: Elemzést követően eldönti a választ. A válasz minden esetbe két választás közé eshet igen/nem, ha úgy tetszik, kettes számrendszerben gondolkodunk.
Hogy könnyebben megértsük a tudat négy fő funkcióját, egy egyszerű példát hoznék fel a mindennapokból:
Egy hétköznapi példával szemléltetném is ezt a folyamatot. Tehát a szituáció a következő: Átmegyünk az utcán, meghalljuk, egy autó bugását (Esetünkben ez jelenti a beérkező információ azonosítását). Az autó bugására azonnal odanézünk, és a zajt az autóhoz kapcsoljuk. Ekkor jön a következő pont: összehasonlítjuk az autót az általunk látott összes eddigi mozgó autóval. Ez a következőképpen történik: egy gyors pillantás vetünk tudatalattinkra, és ellenőrizzük minden mozgó autóval történő korábbi tapasztalatainkat. E folyamat után szinte azonnal megkapjuk a visszajelzést. Ez után felmérjük a helyzetet, hogy az az autó bizony pár másodperc múlva ott lesz, ahol állunk, ezt nevezzük elemzésnek. Ekkor tevődik fel a kérdés: lelépjünk a járdáról, avagy nem? A válasz természetesen a nem, ez jelenti a döntést.
bal agyfélteke meg persze a jobb.jpg
Tudatalattink: Itt fontos megemlítenünk, míg a tudatos én, a tudat, érzelmektől,érzelmi állapotunktól független, ezzel szemben itt épp ellenkezőleg: érzelemtől függő érzelem mozgósítja azt. Tudatalattink fő tulajdonsága, hogy tárolja és előhozza az információkat, melynek önálló gondolata nincs. Az a szubjektív én, amely egyszerűen engedelmeskedik amint a tudat parancsot ad neki.
Tudatalattinkban található az énkép, amely tartalmazza az összes olyan információt, amely számunkra fontos, az összes korábbi tapasztalatunkat és az ezekre adott választ. Tehát ha egy új helyzet hasonlít egy régebbire, akkor tudatalattink feladata, hogy viselkedésünket korábbi viselkedésünkkel összhangban tartsa.

Itt érdemes megemlítenünk a három lelki törvényt, melyek fontosságáról már esett is szó:
a,  Tudatalatti tevékenység törvénye:Ez a törvény kimondja, hogy  bármit ültetünk el a tudatalattinkba, az azon munkálkodik, hogy minél hamarabb arealistásunkba hozza azt. Fontos még megemlítenünk, hogy minden szavunkat és tettünket hasonlítja az énképünkhöz.
b,  Koncentráció törvénye: E második törvény kimondja, hogy minden, aminsokat gondolkodunk, az növekszik, belenő a valóságunkba. Itt fontos még említenünk, leszögeznünk, hogy a célokra koncentráljunk, ne az akadályokra. Ez visz minket előrébb a siker irányába.
c,  Helyettesítés törvénye: Ez a pont azon a tényen alapul, hogy a tudategyszerre egy gondolattal képes foglalkozni. Így ha úgy tetszik „kiüthetjük”rossz, negatív gondolatunkat tudatunkból és helyére egy jót helyezhetünk.  Fontos figyelnünk, hogy arra gondoljunk, amit akarunk, és ne pedig arra, amit nem, ezáltal félelmeinket, negatív gondolatainkat csökkenthetjük.
E cikk végéhez közeledve fontos elmondani, hogy a siker akkor kezdődik, ha tervszerűen és szisztematikusan kezdjük irányítani tudatunkat elfoglaló gondolatainkat. E cikkhez is tartozik egy nagyon egyszerű ám annál hatásosabb gyakorlat is. Nincs más dolgunk, mint hogy kimondjuk: szeretem magam!Kimondjuk egyszer, kimondjuk kétszer és akár kimondjuk százszor is, ezzel egyre mélyebbre visszük tudatunkba ezt a pozitív szemléletet, ezáltal a kudarcot "kiprogramozhatjuk" elménkből.
Köszönöm szépen, hogy végig olvastad a cikket, remélem tudtam segíteni neked a fejlődésben, azonban egy biztos, ha alkalmazod ezeket a szemléleteket a siker biztosítottMinden rajtad áll! Végül szokásomnak eleget téve ismét egy idézettel zárnám a cikket. További sok sikert kívánok a fejlődésben!

„Életünk nagy mértékben attól függ, hogy mi magunk milyenné tesszük”
Samuel Smiles


20:56

Írta: Brian Tracy

Brian Tracy - Képességeink kibontakoztatása

Brian Tracy : Phoenix szeminárium
Képességeink kibontakoztatásabrian-tracy.jpg
Ebben a cikkben a képességeink kibontakoztatásáról lesz szó. Elgondolkoztál már azon, ha szellemi képességeinkről esik szó, akkor mi az oka, hogy hatalmas különbségekvannak teljesítmények és eredmények terén egyes emberek között? Ezt egy egyszerű példával szemléltetni is lehet, ha te keresel havi 100.000ft-ot és a főnököd havi 500.000ft-ot, akkor ő vajon 5x jobb? Ez lehetetlen! Kutatások bizonyítják, hogy ez nem lehetséges. Egy felmérésben 1.000 ember közül az első ember íq-ja csak 2,5x volt az utolsó helyen végzett ember iq-jához képest.
Itt el is mondható egy nagyon egyszerű szabály:
(VT +SZT) X B
Ebben a képletben az VT jelzés nem jelent mást, mint a velünk született tulajdonságokat, amiken nem változtathatunk. A következő jelölés az SZT mely aszerezett tulajdonságokat jelöli, tudás, bölcsesség, műveltség, amit életünk során szerezünk/szereztünk. A képlet végén található jelölés pedig nem más, mint a B, vagyis a beállítottság mely egyéni szellemi képességünket jelöli.

A velünk született tulajdonságok születésünktől meghatározottak. Ugyanakkor a szerzett tulajdonságokat megváltozathatjuk, ez olykor hosszú, máskor rövid időt vesz igénybe. Azonban a beállítottság pillanatok alatt változtatható. Elmondható, hogy sikerünket beállítottságunk határozza meg, a pozitív beállítottságú emberek, pozitív megközelítéssel állnak hozzá a dolgokhoz, ez által sokkal nagyobb a sikervalószínűsége. A beállítottság fejlesztésére egy hihetetlenül egyszerű, még is nagyon jó gyakorlat van, mégpedig annyi a dolgunk, hogy elmondjuk magunknak, hogy hiszem, hogy valami csodás dolog fog velem történni. Ez a technika már ismerős lehet a blog olvasóinknak és remélem már a módszer hatását is érezték. Életünk egyik legfantasztikusabb dolga, hogy elvárásainkat elő tudjuk állítani. Elmondható, hogy elvárásaink hitünkből és érzelmeinkből erednek.
A hitről már előző cikkben ejtettem pár szót, de most más megközelítésből fogom körüljárni: Alapvetően elmondható hogy minden embernek van hite, mely lelkünk legmélyén található, melyet énképnek nevezünk. Ez a tulajdonság meghatároz minket. Ebben foglaltatik életünk folyamán szerzett összes tapasztalatunk gyűjteménye. Énképünk határozza, meg mit mondunk, mit cselekszünk, érzéseinket, reakciónkat és stb. Ezentúl elmondható, hogy szellemi képességünk és énképünk közvetlen kapcsolatban áll . Énképünk szubjektív: valójában nem a realitáson alapszik, csupán azon az egyszerű elven, hogy bármi, amit elhiszünk, igazzá válik, mert elhiszünk. Továbbá az is elmondható, hogy mindenről van énképünk, felnőtt embereknek sok énképük van, arról hogyan sportolnak, hogyan öltözködnek, hogy teljesítenek stb.. Ha énképünk szintje alá esünk: kreatívabban, jobban cselekszünk, ha pedig felette vagyunk, akkor megnyugszunk és alul teljesítünk énképünkhöz képest.
Az énképet három részre lehet osztani:
a)    Énideál: Ez csupán annyit takar, amivé válni akarunk. Egy kép, egy ideál, amivé szeretnék válni
b)   Reális képünk magunkról: Nevéből is adódik, hogy ez az az állapot, amilyennek látjuk magunkat, egy belső tükörként is felfoghatjuk
c)    Önbecsülés: Hogyan érzünk önmagunk iránt, mennyire szeretjük önmagunkat. Az önbecsülést kritikus pontja annyit jelent, hogy senki mást nem szerethetünk jobban, mint ahogy magunkat szeretjük és mástól se várhatjuk el, hogy úgy, vagy jobban szeressen, mint mi magunkat
E terület fejlesztésére is van egy meglehetősen egyszerű gyakorlat, csupán annyit kell tennünk, mondanunk, hogy: szeretem magam! Elsőre talán kételkedünk benne, de ez egy rettentően hatékony fejlődési mód. És hogy honnan is származik az önbecsülés: kezdésként elmondható hogy az énkép alakítható mikor megszületünk, nincs énképünk, azt, amire mára lettünk meg kellett tanulnunk. Ezen felül elmondható, hogy az újszülött gyermeknek nagy szüksége van a szeretetre. Ebben szüleink nagy hatással vannak ránk, tőlük tanulunk. Az énkép kialakulása az első 3 évben a legjelentősebb, ekkor tanulja meg, hogy ki is ő.
Tudjuk, hogy két tulajdonsággal jönnek világra gyermekek:
a)    Nincs félelmük, félelemérzetük. Meg tudom csinálni alapelv uralkodik bennük.
b)   Ösztönlények, azt tesznek, mondanak, amit akarnak, nincs gátlásuk.
Mikor a gyermek növekszik kétféle tanulási módszer figyelhető meg:
a)    Utánzás: utánozza szüleit vagy csak a domináns szülőjét.
b)   Kényelmetlenből a kényelmesbe, ami örömöt okoz
Kora gyermekkorban tanulják meg a negatív szokásokat, melyek gyökere a destruktív kritika, amit a szülők mondanak, hogy fegyelmezzék gyermeküket. Azonban ez nagyon sokat árt. Ez vezet a negatív szokásmintákhoz:
a)    Gátló negatív szokásminta: Ez abból ered, hogy valamit megtiltunk a gyermeknek, valami újat akar felfedezni, de nem hagyjuk kibontakozni.
b)   Kényszer: ezt úgy tanulja meg a gyermek, amikor a szülő azt mondja, hogy jobban tennéd ha… , ez ahhoz vezet, hogy a szülő szeretetét feltételhez fogja kötni, legalábbis így látja a gyermek.
Ez felnőtt férfiakban átalakul visszautasítástól való félelemé. „ A” típusú viselkedés: kényszer hogy, valakinek megfeleljünk, olyan dolgokat teszünk, amit más akar, nem olyanokat, amit mi akarunk. Ez a félelem megkeseríti életünket, de mivel ezeket tanultuk emiatt megszabadulhatunk tőlük.
Minél jobban szeretjük magukat, annál kevésbé félünk a kudarcuktól és emiatt az önbecsülésünk magasabb lesz, félelmünk eltűnik.
Hogy miként kritizáljunk másokat: Nekünk tájékoztató, konstruktív kritikát kell adnunk, megmondjuk, hogy mit tehetnek, hogy jobbak legyenek. Fontos elmondani, hogy akit kritizálunk, annak csökken az önbecsülése és a teljesítőképessége és ez túlérzékenységhez vezethet. Az ilyen emberek nem bírják senkitől a kritikát. Mutatok négy módszert, hogy is kezelhetjük az ilyen embereket:
a)    Dicsérettel kezdjük beszédünket
b)   Óvjuk önbecsülését
c)    Teljesítményről beszéljük ne a személyről
d)   Koncentráljunk a jövőre, ne a múltat firtassuk
Összegzésként elmondható hogy a siker kulcsa a pozitív szellemi beállítottság, pozitív elvárás, mely az énképen alapul. Magja az önbecsülés, hogy mennyire szeretjük magunkat. Tehát a siker titka az önbecsülés fejlesztése. Végül megköszönném, hogy elolvastad a cikket, remélem tetszett és sok fejlődést kívánok! Már megszokhattátok, hogy egy idézettel zárom a cikket, ez most sem lesz másképpen.
„Legyőzni önmagunkat, ez az egyetlen valóságos és az egyetlen tökéletes győzelem.”
Charles Péguy

Hasznos Linkek:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése