2014. június 16., hétfő

15 dolog amit az magabiztos emberek nem tesznek


1. Nem használnak kifogások
A nagyon magabiztos emberek magukénak érezik a gondolataikat és cselekedeteiket. Nem hibáztatják a forgalmat, ha elkésnek a munkából; elismerik, hogy elkéstek.
Nem mentegetik magukat olyan hiányokra való hivatkozásokkal, mint “nincs elég idő”, vagy “nem vagyok elég jó”. Ehelyett megteremtik az “elég időt” és javítanak magukon, hogy “elég jóvá” váljanak.

2. Nem félnek ijesztő dolgokat tenni
A nagyon magabiztos emberek nem hagyják, hogy a félelem uralja az életüket. Tudják, hogy a félelmet keltő dolgokat gyakran pont azért kell legyőzni, hogy a személyiségük fejlődhessen.

3. Nem egy kényelmes buborékban élik az életüket
A nagyon magabiztos emberek elkerülik a komfort zónát, mert tudják, hogy ez az a hely, ahol az álmok meghalnak. Aktívan törekednek a diszkomfort érzésére, mert felismerték, hogy a növekedés és a mozgásban maradás kötelező a sikerhez.

4. Nem halogatnak dolgokat a jövő hétre
A nagyon magabiztos emberek tudják, hogy jobb ma végrehajtani egy jó tervet, mint egy nagy tervet végrehajtani valamikor.
Nem várják meg a “megfelelő időt”, vagy a “megfelelő körülményeket”, mert tudják, hogy ez csupán a változástól való félelem. A lépéseket itt, most, ma kell megtenni, mert ez az, ahol a fejlődés történik.

5. Nem válnak mások véleményeinek megszállottjává
A nagyon magabiztos emberek nem gabalyodnak bele a negatív visszajelzések hálójába. Inkább azzal foglalkoznak, hogy a világra pozitív hatással legyenek és nem a negatív véleményekhez igazodnak.
Ők tudják, hogy az igaz barátok elfogadják őket úgy, ahogy vannak, és ezért nem törődnek a többiek visszahúzó véleményével.

6. Nem ítélik meg az embereket
A nagyon magabiztos emberek nem tűrik a felesleges drámázást. Nem érzik szükségét, hogy megsértsék a barátaikat a hátuk mögött, vagy pletykáljanak a többi munkatársakkal.
Mivel biztosak magukban, nem érzik szükségét sem annak, hogy másokat megítéljenek, vagy lenézzenek.

7. Nem hagyják, hogy a források hiánya megállítsa őket
A nagyon magabiztos emberek felhasználnak minden lehetséges forrást, nem számít milyen nagy, vagy éppen kicsi. Tudják, hogy kellő kreativitással minden lehetséges.
Nem kínozzák magukat a kudarc rémképével, hanem inkább a megoldásra összpontosítanak.

8. Nem tesznek összehasonlításokat
A nagyon magabiztos emberek tudják, hogy nem másokkal versenyeznek. Ők csak azzal versenyeznek, akik tegnap voltak. Tudják, hogy minden ember külön történet és annyira különleges, hogy a összehasonlítgatás abszurd és hiábavalóság.

9. Nem csak a kedves emberek társaságát keresik
A nagyon magabiztos embereknek nem fontos, hogy minél több kedves, nyájas emberrel találkozzanak. Tisztában vannak azzal, hogy nem minden ember tud jól boldogulni, egyszerűen ilyen az élet.
Ezért elsősorban a minőséget keresik a kapcsolatokban, és nem a mennyiséget.

10. Nem várják folyamatosan a segítő kezeket
A nagyon magabiztos emberek nem várnak mások segítő kezére. Tudják, hogy az élet nem igazságos, és a dolgok nem mindig haladnak jól.
Bár ők sem tudnak ellenőrizni minden eseményt az életükben, az erejüket pozitív dolgokra összpontosítják, olyanokra, amik előre viszik őket az életben.

11. Nem viselnek szemellenzőt el az élet kellemetlen igazságaival szemben
A nagyon magabiztos emberek szembenéznek az élet betegségeinek gyökerével, még mielőtt a betegségek elterjednének.
Tudják, hogy egy megoldás nélküli problémát a napok, hetek, hónapok megsokszoroznak. Ezért inkább választanak egy kellemetlen beszélgetést ma, minthogy a szőnyeg alá söpörjenek valamit, ami később sokkal nagyobb károkat okoz.

12. Nem maradnak a földön, ha elesnek
A nagyon magabiztos emberek minden alkalommal felkelnek, amikor elesnek. Tudják, hogy a kudarc a növekedési folyamat elkerülhetetlen része.
Olyanok, mint egy detektív, keresik a nyomokat, hogy felfedjék: a korábbi, rossz megközelítésük miért nem működik. Módosítják  a terveiket, és mielőbb újra próbálkoznak.

13. Nem várnak mások engedélyére a cselekvéshez
A nagyon magabiztos emberek habozás nélkül  tesznek lépéseket. Minden nap emlékeztetik magukat: “Ha én nem teszem meg, akkor ki?”

14. Nem korlátozzák magukat egy kis eszköztárra
A nagyon magabiztos emberek nem korlátozzák magukat egyetlen A-tervre. Bármit képesek felhasználni, ami a rendelkezésükre áll.
Mindent letesztelnek, amit csak lehet, és megkeresik azt, ami a legtöbb eredményt hozza a legkisebb költség- és időbefektetéssel.

15. Nem fogadnak el gondolkodás nélkül mindent, amit olvasnak
A nagyon magabiztos emberek nem fogadják el az interneten megjelent dolgokat csak azért, mert néhány szerző “azt mondta”.
Egyedülálló perspektívából néznek mindent. Hiszik, hogy az egészséges szkepticizmusra mindenkinek szüksége van.
Míg az olyan cikkek, mit amilyen ez is, szórakoztatók, érdekesek, értékes gondolatokat tartalmaznak, a nagyon magabiztos emberek tudják, hogy egyedül csak a saját hatalmukban áll annak eldöntése, hogy mit jelent a valódi “magabiztosság”.